block_info: cstarchello_detailpages, Detail title
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
This project studied the feasibility of a 30,000 sq. ft. vertical expansion to the University's Eye Research Institute (ERI). As the University's College of Medicine is in the heart of Chicago, the most cost effective solution was a vertical addition. The facility was originally designed to accommodate a total of four floors and the focus of the project was to accommodate the program in the limited space available. Facility requirements included vibration damping for laser instrumentation, segregation of air, independent zoning for temperature, cold room, and approximately 20,000 sq. ft. of wet lab space. The scope includes floor plans and assessment of their relationship with the clinical and research facilities occupying the original two floors. The final deliverable was 3 façade options with corresponding construction cost estimates.
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

Connected Products

block_info: cstarchello_detailpages, Community Detail

Recent activity

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Add comment form block

Your Opinion

Join

to share your opinion. Already joined?

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Hospitals