block_info: cstarchello_detailpages, Detail title
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
An existing non-descript structure, perched above the crest of the dune between the ocean and bay, was thoroughly transformed. We utilized clearly defined volumes, simple, durable, yet elegant materials and details instilling a strong connection between the indoors and out.

An infinity edge pool was placed between the house and bay, bridging the two bodies of water, and screening the street. The public spaces were located on the upper floor, extending out onto a series of decks. A wooden cantilevered trellis extends through the house from ocean to bay. The lower floor is separated into guest and owner spaces. The master bath extends out onto a private, louvered deck, allowing ocean and bay breezes while maintaining privacy.

Highly efficient mechanical and lighting systems, an extensive insulation package, high performance glass and sun shading reduce the structure’s overall footprint. Assemblies, materials and finishes were chosen for their simplicity, sustainability, and low maintenance, coexisting with the sea, sand and vegetation of the site. They include aluminum doors and windows, weathered cedar rain screen siding, matte plaster interior walls and plain sawn oak floors.
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

Connected Products

block_info: cstarchello_detailpages, Community Detail

Recent activity

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Add comment form block

Your Opinion

Join

to share your opinion. Already joined?

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Private Houses