block_info: cstarchello_detailpages, Detail title
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
This replacement residence is referred to as Ravine House, as it is both oriented around and fundamentally concerned with its wooden ravine setting. The ground floor steps down to follow the sloping site topography, resulting in one-and-a-half-height spaces at the ravine edge. Glass walls define the interior and exterior. A steel structure permits spaces to be cast into the ravine and allows oversized sliding glass and mahogany panels to provide direct access and a real connection to the exterior.

A rear terrace, garden wall, and "lookout" pavilion complete the residence and the occupation of the ravine site as a coherent whole. At the junction of the built and the natural these landscape features reconcile the modern home with the sublime and the wild and undomesticated site. Fundamentally, though, the architectural intent is to simply mark a private perch at the edge of a wooded ravine setting.

The project also makes an appearance in Atom Egoyan's film Chloe (2010). The Ravine House serves as the setting for many of the film's key scenes.
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

Connected Products

block_info: cstarchello_detailpages, Community Detail

Recent activity

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Add comment form block

Your Opinion

Join

to share your opinion. Already joined?

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Housing