block_info: cstarchello_detailpages, Detail title
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
The most important aspect of Erick van Egeraat’s design for the new entrance and extension of the Drents Museum in Assen is the consistent integration of the museum into the fabric of the city.

A balanced play of building, landscape and water creates a new identity for the extended museum, emphasising both the scenic character and the cultural-historic face of the city centre of Assen. The new exhibition wing covers 2,400 square metres, all underground. Its staggered, organic roof consists of a public garden that connects the existing city parks. Openings in the roof allow daylight to enter the exhibition spaces below.

The existing coach-house will serve as the museum’s new main entrance. Its historic facade will be left untouched, but the entire building will be lifted off the ground and onto a spectacular glass plinth. During the day, the glass plinth allows light to enter the building. At night, interior lighting highlights it in an elegant manner.

The design by Erick van Egeraat won an international competition in 2007. Completion of the project is scheduled for 2011.
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

Connected Products

View all

Connected Stories

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Community Detail

Recent activity

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Add comment form block

Your Opinion

Join

to share your opinion. Already joined?

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Museums