block_info: cstarchello_detailpages, Detail title

Elsternwick House

block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
23-Nov-2011
Providing family accommodation on this small heritage-restricted corner site in Elsternwick required a solution that was outside of the square. A contemporary 2-storey structure has been built to the rear of the existing cottage clad in contrasting dark zinc to draw a very deliberate line between new and old. The external form of the new building mirrors the outline of the existing but is offset and hovers over the old roof separated by a band of glazing that wraps around it. The upper level loft-style children’s bedrooms incorporate a shared bathroom, fully enclosed north-facing balconies and access to a storage area within the existing roof space. Master bedroom to the front of the house opens into a new en-suite bathroom with free-standing bath naturally lit by overhead roof light glazing. Zinc pods protruding from the south, blind side of the building accommodate laundry and maximise storage space within the house. A new kitchen / dining / living area to the rear of the house opens out to private, timber deck and urban garden via full height
Loading...
sliding glass doors.
block_info: cstarchello_detailpages, Details page socials
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Involved companies (project team and products used)

Manufacturers & product spec sheet

+ Were your products used?
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Private Houses