block_info: cstarchello_detailpages, Detail title
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
This shop is based on an innovative sustainable concept. The building is characterised by a small footprint, intelligent use of sunlight, the use of renewable energy with solar panels and an attractive appearance.

Architecture
We interpret the building as a concrete table on which a bright white shop volume has been placed. The shop is lifted above the ground, with the parking area extending under the building. That results in major optimisation of the use of the available ground.
Stairways and lift are grouped in a free-standing, light-giving tower that rises up through the table. It is the eye-catcher that visitors use to get to the shop. Between the tower and the shop, visitors cross a large open space that can be seen as a kind of public commons where sports can be played.
A great deal of attention was devoted to the use of sunlight in the shop. The north-south orientation of the shed roofs, the northern light enters the shop evenly. These south-facing roof surfaces are also ideal for placing solar panels. Using this type of roof also results in a powerful architectural impression.
This design is a clear translation of Decathlon’s ambitions. With this sustainability design, the shop in Roeselare sets a major example for future shops of the Decathlon chain.
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

Connected Products

block_info: cstarchello_detailpages, Community Detail

Recent activity

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Add comment form block

Your Opinion

Join

to share your opinion. Already joined?

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Shops