block_info: cstarchello_detailpages, Detail title
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
The site for this project is located on a block in a 1950's suburb of Long Island, New York. The context was very exciting to us, it was the first opportunity for our office to confront the suburban environment, the density, and the constraints of the small site. The house is for a small family, a couple and their son and daughter. We wanted to create a private environment and at the same time a very public dining room, a vitrine. The house is composed of two containers positioned perpendicular to each other one on top of the other. The ground floor contains the entrance, dining room, kitchen, guest bathroom, and living room. The upper level is the private container where the three bedrooms and two bathrooms are located. A wall perpendicular to the street and sidewalk creates privacy which the public container pierces and focuses attention on the dining room. Both roofs are green. The overhang of the upper private container creates two shaded areas one is the out door area and the other is a car port. There is a basement level containing storage and mechanical spaces. The glass walled dining room acts as a vitrine highlighting the ritual of the family meal provoking the neighbors and the passer by to witness the event. The house becomes private as the spaces and program recedes into the lot.
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

Connected Products

block_info: cstarchello_detailpages, Community Detail

Recent activity

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Add comment form block

Your Opinion

Join

to share your opinion. Already joined?

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Housing