block_info: cstarchello_detailpages, Detail title
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
A base camp for immigrant youths, JDS designed this facility utilizing an unoccupied, former factory building that had been previously infested with mold. The exterior twin-peak silhouette and gables were subject to the rules of preservation within the Copenhagen area, so the project called for a revitalization of the existing building. Thus, we gutted one of the vaulted buildings in order to allow space for a vast sports hall, and then organized the smaller, more intimate programs into the second half. A large garage door installation also allows the south side to open into the courtyard, acting as an extension into the urban realm. Within the existing “canyon” between the two vaulted roofs a secret oasis of sorts was conceived as a roof deck. Above this space, the studio of Ghetto Noize Records is located in an industrial shipping container, spanning the two peaks. This exists as the only architectural addition to the massing of the building and has become an icon of Sjakket’s presence on the industrial skyline of northwest Copenhagen.
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

Connected Products

block_info: cstarchello_detailpages, Community Detail

Recent activity

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Add comment form block

Your Opinion

Join

to share your opinion. Already joined?

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Housing