block_info: cstarchello_detailpages, Detail title
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Authors
block_info: cstarchello_detailpages, Header App Detailpages
Changes have been saved.
block_info: cstarchello_detailpages, Stories Main
This is the headquarters for the local savings bank. The building reproduces the scale of the surrounding small woods, a park of the Natura 2000 networking programme. The floor plan has a chromosome shape with four arms. The structural concept is based on pairs of exterior metal supports, clad in stainless steel composite panels.

One of the arms has been conceived as a 26 metre cantilever. In this case the concept changes and the pairs do not have any structural function. A double height hall located in the heart of the building has its two façades enclosed by a work of art. They have been constructed with bright red polyurethane panels with a manually painted biological pattern. The idea is to identify the building as a live organism in motion. A black skin made of glass protects the inhabited spaces behind the stainless steel pairs.
block_info: cstarchello_detailpages, Relates links
block_info: cstarchello_detailpages, Connected

Connected Products

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Community Detail

Recent activity

View all

block_info: cstarchello_detailpages, Add comment form block

Your Opinion

Join

to share your opinion. Already joined?

block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages leaderboard banner
block_info: cstarchello_detailpages, Detailpages listing block

Discover more Offices